Otse põhisisu juurde

Postitused

Kuvatud on kuupäeva jaanuar, 2013 postitused

Valgusest tunneli lõpus

[17:16:28] raul: ma lihtsalt ei jaksa [17:16:30] raul: see on võimatu [17:16:33] raul: töö kahekordistub [17:16:35] raul: nagu kogu aeg [17:16:38] raul: ma tapan ja tapan teda [17:16:59] raul  ma olen täna teinud kümneid lepinguid, registreerinud kümneid hinnavõrdlustabeleid, kinnitanud arveid, vastanud mitmekümnele kirjale [17:17:02] raul: ja seda tuleb [17:17:06] raul: pressib uksest ja aknast sisse [17:17:10] raul: väsimatult [17:17:11] raul: peatumatult [17:17:39] RT: ära muretse. sa lihtsalt lähed ülehomme ära.

Väikestest eksimustest

[11:02:44] H: sa ei kujuta ette mis ma tegin [11:04:36] H: ma saatsin eelarve planeerimise tabeli lingi nii meie maja 30 inimesele [11:04:39] H: lingi [11:04:51] H: mille ma tegelikult saatsin [11:05:01] H: oli link vientnamile: what to do in nha trang [11:05:34] raul :D

Reisipingete maandamisest

Kuna Esivanemad on natuke mures rauli reisimiste pärast ning nad on veendunud, et Vietnamis ja Filipiinidel ootavad rauli nuge lehvitades umbes miljon kriiskavat kõrilõikajat, siis raul otsustab natuke neid muresid maandada Youtube abil. Ta otsib kärmelt välja kõige ilusamad videod Palawanist, videod ja fotod laevasõidust Coroni saarele ning kutsub Esivanema neid vaatama, et ta saaks aru, kuhu raul tegelikult läheb. Kõik on kaunis - Palawani loodus on imeline, merevesi on sinine, rohelised merest tõusvad kaljud uskumatud, videos on paadiga imelistel laguunidel purjetavad naervad ja lehvitavad ja ütlemata õnnelikud inimesed, karme tätoveeritud peakütte ei ole kusagilt märgata ning Esivanem tunneb silmnähtavat kergendust Seejärel läheb aga videos hetkeks ekraan mustaks, sinna ilmub kiri 'Ja siis...', ning järgnevad kaadrid näitavad efektselt ootamatult saabunud pisikest taifuuni, ümberläinud paati ning selle külge klammerduvaid karjuvaid inimesi. Järgmine kord vaatan

Kurbusest

Raul avastab, et ta on juba ligemale kuu aega olnud kurjategija ning sõitnud ringi kehtetute autojuhilubadega. Seda probleemi läheb ta kõigepealt lahendama perearsti juurde, et saada tervisetõend, mis kinnitaks, et raul on igatepidi jonksus inimene, kes võib juhtida erinevaid neljarattalisi sõpru. Kuna arsti juurde mõistliku aja jooksul aega ei saa, siis ta natuke aega nutab telefoni otsas, ning saab pereõe käest loa tulla lihtsalt ukse taha ootama, et kontrollitakse rauli tervis ära mõnel vabamal hetkel. Kui Raul kohale jõuab, siis kontrollprotseduurid käivad kiiresti. Vahepeal tunneb õde huvi, et kas raul on ka üks nendest kümnetest jobudest, kes pole tähele pannud, et nende load on viimasel ajal aegunud. Raul nõustub et jah, ta tõepoolest on üks nendest kümnetest jobudest ja selgitab, et ta tahab lube korda ajada veel enne ärasõitu. Õde küsib et kuhu raul sõidab. Raul ütleb et Aasiasse. Õde küsib et mida tegema. Raul räägib hingestatult purjeretkedest tundmatusse, ujumisest koo

Enesekindlusest

Vietnami viisad olemas. Lennupiletid Tallinn-Frankfurt-Singapur-Saigon-Manila ostetud. Keegi härra Hung on lubanud, et majutab meid Mekongi deltas mõned päevad ja sõidutab meid mööda jõge ringi. Bussipiletid Saigonist Nha Trangi on olemas ja tõenäoliselt tagasi ka. Mingid rudimentaarsed plaanid, mida Nha Trangis teha, on ka olemas, ja need ilmselt sisaldavad endas mõningaid ääretult piinlikke katseid surfamises ning kirurgilise täpsusega korallide ja ekstra teravate mereloomade seljas tallamist. Reisi Filipiinide-osa on organiseerimata, kuid vahelduseks ma isegi ei kavatse seda praegu ära organiseerida. Küll jõuab, eeldusel, et me sinna välja jõuame. Sinu käik, Murphy.

Kaartidest

Reisiplaan lukus. Või noh, enam-vähem lukus. Nimetame seda pigem orienteeruvaks ajakavaks, mida on hea vaadata sel ajal, kui me kurvalt Frankfurdi lennujaamas istume ja tühistatud lendude tablood põrnitseme.

Vaktsineerimisest

Raul hüppab kiiruga läbi reisinõustamiskeskusest, et saada kohustuslikud süstid enne äraminekut. Enne Namiibiat teda natuke torgiti, aga ta enam täpselt ei mäleta millega - mäletab vaid, et millegi puhul oli vaja kordussüstimist, ja ainult seda ta lähebki sinna saama. Malaariatablette ta seekord ei taha, kuna, noh, Filipiinidel ja Vietnamis ta väga ei kavatse malaariaohtlikes piirkondades ringi kepsutada. Raul tuleb kabinetist välja, olles kirja saanud vaktsiinid hepatiidi, tüüfuse ja gripi vastu, ning taskus retsept kahe karbi malaariatablettide jaoks. Need tüdrukud seal on hullemad müügiagendid kui Mona Vie müüjad, neile pole lihtsalt võimalik 'ei' öelda.

Reisiettevalmistustest

Mitte miski ei ütle paremini, et reisiettevalmistused käivad täie hooga, kui meeleheitliku alatooniga kirjavahtus kellegi härra Hungiga Vietnamis, kirglikud vaidlused selle üle, kas veeta ekstra päev Vietnamis, Filipiinidel või Singapuris, suurte summade raha kandmine mingitele pisikestele Filipiinide firmadele ja krediitkaardi info levitamine kõigile, kes seda küsivad. Huvitav, kui peale Namiibia-trippi ostis keegi minu krediitkaardiinfo eest Lõuna-Aafrika Vabariigis nuudleid, siis mida ostetakse seekord?